Header-zonnepanelen

Wanneer u beroep doet op een team die zonnepanelen op uw dak komt monteren, wordt u ondernemer voor de BTW (indien de energie teruggebracht wordt naar het net). Als particuliere BTW ondernemer kunt u dan BTW op aanschaf en montage van de zonnepanelen van de belastingsdienst terugvragen. BTW over levering van energie moet aan het net afgedragen worden.


Voor teruggave van BTW op zonnepanelen, moet u aan enkele voorwaarden voldoen. Ten eerste moet u een particuliere afnemer zijn en de zonnepanelen zelf gekocht hebben. Deze laat u installeren, wat gebeurt op of bij uw woning. De installatie van de panelen is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013. De opgewekte energie levert u gedeeltelijk terug aan het elektriciteitsnet.


Wanneer u aan deze voorwaarden voldoet dan bent u verplicht om aangifte van BTW te doen. Hiervoor gelden opnieuw enkele specifieke regels en voorwaarden die niet eenvoudig zijn. Daarom adviseren en ondersteunen wij u hier graag in.
Indien u meer informatie of een afspraak wilt, kunt u ons opbellen. U kan er ook voor kiezen om hier uw gegevens achter te laten. Dan nemen wij met u contact op indien u dat wenst.