Header-dakbedekking

Er zijn vier soorten golfplaten: de Ecolor golfplaat, de Ecolor extra golfplaat, de Gallia golfplaat en de Gallia extra golfplaat.

Ecolor golfplaat

De Ecolor golfplaat is een vezelcement golfplaat die geprofileerd is en te verkijgen is in meerdere kleuren en afmetingen. Dit materiaal wordt samengesteld met Portlandcement, minerale toeslagstoffen en synthetische vezels. Sinusvormige golven geven de typische vorm aan golfplaten. Geavanceerde procestechnologieën waarborgen een constante kwaliteit. De toplaag, die eerder reeds vermeld werd, wordt voorzien van een hoogwaardige coating op basis van acrylaten. Ook de kopse kanten zijn gecoat.

Ecolor extra golfplaat

Ecolor extra golfplaten zijn ook van vezelcement en geprofileerd. Ze zijn te verkrijgen in slechts één standaard kleur en in verschillende afmetingen. Sinusvormige golven geven de typische vorm aan deze golfplaat. Geavanceerde procestechnologieën waarborgen een constante kwaliteit. De toplaag, die eerder reeds vermeld werd, wordt voorzien van een hoogwaardige coating op basis van acrylaten. Ook de kopse kanten zijn gecoat. Deze plaat kent een speciaal voordeel door de breedte-overlapping van ¾ golf. De overlappingen worden altijd in de breedterichting toegepast, zowel bij steile als bij flauwe dakhellingen. Hierdoor kan sterk bespaard worden op het aantal gebruikte golfplaten.

Gallia golfplaat

De derde soort, de Gallia golfplaat wordt gebruikt voor bouwwerken op kleinschalig niveau zoals woningen. De Gallia golfplaat heeft hier een lengte van 610mm. Deze golfplaat kan zowel voor renovatie als voor nieuwbouw gebruikt worden en is een speciale versie van de Ecolor golfplaat.

Gallia extra golfplaat

De Gallia golfplaat wordt ook gebruikt voor bouwwerken op kleinschalig niveau zoals woningen en heeft een lengte van 610mm. Deze golfplaat kan zowel voor renovatie als voor nieuwbouw gebruikt worden en is een speciale versie van de Ecolor golfplaat.